Welcome
Welcome
Welcome

Wat we als eerste gaan doen is de huidbarrière herstellen en tekorten aanvullen!

Vocht is de belangrijkste basis voor een gezonde huidconditie. Vergelijk het met een appel die uitgedroogd en verschrompeld is. Dit gebeurt er ook met je huid als je niet goed oppast. Om een gezonde huidconditie te krijgen en behouden, is het belangrijk om te weten hoe zij werkt.

Een huid werkt overdag niet! Maar neemt wel afvalstoffen op, zoals de (vervuilde) lucht en uitlaatgassen. Wanneer we niet goed voor onze huid zorgen, is dit een grote bron voor huidschade en huidveroudering.

Wat absoluut niet door onze huid wordt opgenomen is vocht of water!

Hiermee ontwrichten we gelijk de grootste fabel. Een vocht inbrengende crème of serum is dus onzin! Gooi dan regelmatig een lekkere plens water in je gezicht, puurder kunnen we het niet krijgen. Het tegenovergestelde is juist waar: vocht onttrekt vocht. Dat klinkt vreemd. Maar wat gebeurt er met je handen als je een tijdje in bad zit? Juist! Ze gaan rimpelen, en dat is niet omdat ze zo lekker veel vocht opnemen.

Waar bevindt zich dan het vocht in de huid? Want wij bestaan toch vooral uit water? Onder de eerste twee dode huidlagen bevindt zich een kleine tien procent vocht. Echter in de vijfde en belangrijkste laag van de huid zit maar liefst zeventig procent vocht. Als een huid uit balans is en droog aanvoelt, dan zijn deze tien procent maar ook de zeventig procent niet (voldoende) aanwezig. Dan voelt het alsof de huid scheurt en als je met een vergrootglas kijkt dan is dat ook zo.

Helaas moet ik ook vertellen dat veel water drinken niet helpt om dit tekort aan vocht aan te vullen. Of werkt het bij jou wel? Onder alle factoren die zorgen voor de juiste vochtbalans in onze huid is collageen voor maar liefst zestig procent verantwoordelijk! Daarom absoluut noodzakelijk voor de jonge en strakke uitstraling van onze huid.

Een collageenmolecule kan maar liefst driehonderd keer zijn eigen gewicht aan vocht binden!

Zoals al verteld is vocht geven aan de huid een fabel. Vochtbinders zijn echter iets anders. Dit zijn ingrediënten die door de huid kunnen worden opgenomen en eenmaal in de huid hun functie, namelijk vocht binden, kunnen uitoefenen.

Tips:

  • Gebruik een vocht bindend serum onder de dagcrème en nachtcrème om de huid extra te beschermen.
  • Neem de juiste natuurlijke voedingssupplementen omdat die helpen om de natuurlijke beschermingsbarrière van de huid van binnenuit te herstellen zodat er geen onnodig vochtverlies plaats vindt.
  • Gebruik elke week een vocht bindend masker
  • Exfolieer maar wees voorzichtig omdat te veel of te hard de huidbarrière beschadigt, met als gevolg, vochtverlies